První pomoc pro kočky

Podtitul: Vše, co potřebujete vědět v nouzi
Autorka: Jennifer Parker
Originální název: First Aid for Cats: Everything You Need to Know In an Emergency
Překlad: Jana Mandelíková
Ilustrace: Rob Brandt
Původní rok: 2020
Rok vydání: 2021
Žánr: odborná literatura, zvířata
Počet stran: 181
Moje hodnocení: 10/10 Člověk by řekl, že podobnou publikaci musím mít už dávno za sebou, ale pravda taky je, že se k tomu někdy dostaneme až v momentě, kdy musíme řešit něco vážnějšího a zároveň by první pomoc byla na místě. Minimálně to je můj první komplexní průvodce na toto téma. Pro mě byly nejpřínosnější návody krok za krokem s jasnými ilustracemi a nové informace, co se všechno může stát, byť si to určitě nepřeju zažít. Ale je určitě dobré mít tyhle věci někde zasunuté v hlavě, abychom je v případě nouze mohli zase vytáhnout. Nemusíme se do takové situace totiž dostat jen se svým zvířetem.
Kniha mimo jiné obsahuje i základní informace, co je důležité pro zdraví kočky, co byste neměli zapomenout pořídit,... Řazení dává smysl, dobře to na sebe navazuje. Nechybí rejstřík, slovníček ani seznam zranění podle závažnosti. Celou knihu doprovázejí výstižné fotografie či již zmíněné ilustrace. Psané je to srozumitelně a vyhovuje mi to i graficky. Věřím, že kdyby bylo potřeba, tak rychle najdu to, co zrovna potřebuju. Kromě toho autorka spolupracovala s veterináři, takže se tam neobjevují nějaké hlouposti, a podobnou knihu napsala i pro psy. Jsem ráda, že u nás vyšly obě publikace, a že jsem je vůbec zaznamenala, protože to holt není bestseller, na který by byla reklama na každém rohu. Myslím si, že to je kniha, která se zkrátka neztratí v žádné kočičí domácnosti.
Obálka: 10/10 Konečně zase jednou obálka, na kterou je radost pohledět a zároveň tam máte jen ty podstatné informace o knize bez balastu.
Anotace: Tento srozumitelný a komplexní průvodce zdravím vašeho mazlíčka obsahuje jasné a stručné instrukce pro řešení akutních stavů i všeobecné rady, co dělat, aby byl váš čtyřnohý společník v optimálním zdravotním stavu.
Ukázka:

Nakladatelství: Mladá fronta
Knižní databáze: CBDB, Goodreads